Vani – Gjynah

Published by Vani Gjuzi

Vani lindi më 12 gusht të vitit 1984, në Tiranë këngëtar mjaft i njohur në të gjithe Shqipërinë dhe jashte trojeve te saje me performancën e zerit e tij. Vani kreu shkollen fillore me pas te mesmen si dhe akademine e arteve, per muzike edhe arktrim. Qe ne femijerin e tij te hershme familjaret vune re talentin dhe zerin melodioz te kengetarit Vani, ku dhe e perkrahen per te vazhduar karrieren muzikore. Me pas ai vazhdoi i perkushtuar ne maksimum te punoi vete duke sjelle shume kenge dhe hite te shqiperis se mesme, folklorike edhe moderne. Në vitet 2000-2013 nxori albumin e parë, titulluar "Te Dua Zemër". 2013-2016 vitet kur Vani filloi të nxjerrë edhe hite njëra pas tjetrës duke bashkepunuar me kolege te ndryshem. Gjatë karrierës së tij muzikore kryesisht këndonte muzikë popullore argetuse dhe folklorike. 2017 - Vani prezanton albumin e ri - ANI ZEMER sheqeruar me videoklipe ku pa diskutim pati suksese te medha brenda dhe jashte vendit.